Tuesday, 20 March 2012

Mari Berkenalan

1. Real name: NUR SYAZWANI BINTI MOHD FAJAR


2. Nickname(s): WANI,SYA,NEY,WA,WAWA BUDAK BAEK :B


3. Zodiac Sign: CAPRICORN


4. Male or female: FEMALE


5.Elementary School: SK JALAN SELAMA
                              

6. High School: SMK SELAMA
                      SMK SERDANG
                      SMK BANDAR BARU PERDA


7. College: UiTM PULAU PINANG 
                KPTM KUALA LUMPUR
                INSTITUT TEKNOLOGI PERAK


8. Hair color: BLACK


9. Tall or short: TALL..lah kot :D


11. Sweats or Jeans: JEANS


12. Phone or Camera: PHONE WITH OHSEMM CAMERA PLS :B


13. Health freak: ALWAYSSSS -____-"


14. Orange or Apple: APPLE TU NYUMMYHH


15. Do you have a crush on someone?: FOR SURE *blushing*


16. Eat or Drink: DRINK 


17. Piercings: NOPE


18. Pepsi or Coke : MILO :D


HAVE YOU EVER?


19. Been in an airplane: NO


20. Been in a relationship: ALWAYS


21. Been in a car accident: NO 


22. Been in prison: NEVER !


FIRSTS?


23. First piercing: TAKDE :D


24. First best friend: TAKDE FIRST-FIRST.kang ade yang tacink :B


25. First award: TAK HENGAT >.<


26. First crush: ERMM..ERMM..HEE :B


27. First word : HUWAA..HUWAA.. *crying*


LAST?


29. Last person you talked to in person: NORASHIKIN DAUD a.k.a MY ROOMATE


30. Last person you texted: MFMK 


31. Last person you watched a movie with: ANGAH & MONTEL 


32. Last food you ate: TIGER BISCUIT


33. Last movie you watched: ADNAN SEMPIT 2


34. Last song you listened to: SOMEONE LIKE YOU BY ADELE


35. Last thing you bought : BUAH JAMBU. hewhew :D


36. Last person you hugged: ABAH. ya Allah,rindunyaaa T_T


37.Favorite Food: McD lewww :D


38. Drink: LIMAU SUAM/TEH TARIK KURANG MANIS.perghh ohsemm 


39. Bottoms: DISLIKE !


40. Flower: EEIIYYUUWW -.-


41. Animal : NOPE


42. Colors: BLUE,BROWN,TURQOISE,BLACK :)


43. Movies: ROMANTIC COMEDY 


44. Subjects: English and Bahasa


HAVE YOU EVER:


(Put an X in the brackets if yes)


45.[X]fell in love with someone.


46.[ ]celebrated Halloween.


47.[X]had your heart broken.


48.[X]went over the minutes/texts on your cell phone.


49.[X]had someone question my sexual orientation.


51.[ ]got pregnant.


52.[ ]had an abortion.


53.[X]did something I regret.


54.[X]broke a promise.


55.[X]hide a secret.


56.[X]pretended to be happy.


57.[X]met someone who changed your life.


58.[X]pretended to be sick.


59.[ ]left the country.


60.[X]tried something you normally wouldn't try and liked it.


61.[X]cried over the silliest thing.


62.[ ]ran a mile.


63.[X]went to the beach with your best friend.


64.[X]got into an argument with your friends.


65.[X]hated someone.


66.[ ]stayed single for 2 years


67. Eating: MAKE MY PIPI KEPAM-KEPAM >.<


68. Drinking: MINERAL WATER PLS


69. Listening: LEND ME UR EARS PLS :)


70. Sitting/Laying: LAYING


71. Plans for today: WAKE UP, SURVIVE, AND SLEEP :B


72. Waiting: GRADUATION DAY *wink*


YOUR FUTURE:


73. Want kids?: AFTER I GET STABLE MARRIAGE,INSYAALLAH :') 


74. Want to get married?: OF COURSE LAA!!


75. Career: HMM :)


76 Lips or eyes: EYES MAKE ME GO OHH OHH OHH :D


77. Shorter or taller: TALLER


78. Romantic or spontaneous: BOTH.aum aum 


81. Hook-up or relationship : RELATIONSHIP 


82. Looks or personality: PERSONALITY LAA :D


HAVE YOU EVER:


83. Lost glasses/contacts: DAH 3X RASANYA -..-'


86. Killed somebody: NOPE BUT SOMETIMES I WISH I COULD!! >.<


87. Broken someone's heart : FREQUENTLY.sorry :'(


88. Been in love: MANY TIMES


89. Cried when someone died: YES EVEN THEY DIE IN THE MOVIE. hewhew :B


DO YOU BELIEVE IN:


90. Yourself: DEFINITELY!!


91. Miracles: YES


92. Love at first sight: SOMETIMES :B


93. Heaven: YES!!


94. Santa Clause: NEVER.PENTIPUU >.<


95.Sex on the first date: NA'AH !!


96. Kiss on the first date: NO !!


TRUTHFULLY:


97. Is there one person you want to be with right now:  YES :)


98. Do you know who your real friends are: YES!!THE ONE WHO ALWAYS WITH ME IN ANY CONDITIONS!!


99. Do you believe in God: YES,THE ALL MIGHTY ALLAH!!


100. Post as 100 truths: YES :)

Sunday, 18 March 2012

Kakak Rindu Abah..

Assalamualaikum. Tadi Ma text cakap Abah tak sehat. Abah tu jarang sangat saket tapi sekali dia saket,memang lemah gila. Ma cakap jangan risaw tapi sumpah aku risaw. Ye laa,aku jauh kot. Actually kalaw aku dekat pon aku bukan boleh buat apa tapi sekurang-kurangnya Abah kat depan mata aku. Takde laa aku nak risaw sangat. Lepas Ma text tu,aku call Ma. Aku borak-borak dulu dengan Ma then baru suruh Ma pass handphone dekat Abah. Bukan apa, aku ne cengeng. Dengan Abah ne aku laen macam sikit. Takyah cakap banyak aa,cukup sekadar dia cakap "Assalamualaikum kakak" je pon,dah boleh buat hostel aku banjir ohh. Ee malunya cerita benda ne kat korang. >.<


Ingat dulu tyme kecik-kecik,Abah mana boleh berpisah dengan anak-anak dia. Opah nak bawak balek kampung pon dia tak bagi kalaw dia tak balek sekali. Siap dia umpan kami adek-beradek cakap nak bawak pergi jalan laa,beli mainan laa,itu laa,ini laa,punya takmaw bagi kami balek kampung. Penyudahnya,lepas Opah tak jadi bawak kami,janji hanya tinggal janji. Takde maknanya dia nak bawak pi jalan segala tu. Semua tu omongan kosong semata-mata dan kami adek-beradek pon tertipu laa dengan game dia >.< . Dah naek besar sikit, still dia takley berpisah dengan kami. Masa aku form 1,aku masuk asrama. Abah tak bagi,tapi aku degil,aku pergi laa jugak. Konon nak berdikari. Konon laa kan -..- . Sempat laa sebulan,aku blahh. Tak tahan wehh dok hostel!! Homesick terok!! Haha. Terus tukar sekolah harian. Hewhew :D . Masa abeh form 3,again,dapat offer sekolah teknik,SMT Kuala Kangsar,pon Abah tak bagi jugak. Habes sekolah,dapat UiTM Pulau Pinang. Haa yang ne dia bagi pi sebab sekangkang kera jaa dari rumah. Aku dok hostel betol-betol tyme nak tidoq jaa. Kira macam hostel tu tempat tidoq aku je laa. Siang,habes kelas,balek rumah. Petang baru Abah hantar balek hostel. Hikhik :D .



ma dengan abah yang ohsemm 


Tapi disebabkan aku lalai,banyak maen-maen,aku kantoi paper Math. Malas nak repeat punya pasal,aku quit UiTMPP. Entah macam mana,tetiba offer KPTM Kuala Lumpur sampai. Hamekk sekali dapat,KL nokk. Memang tak laa Abah nak lepas. Tapi kalaw dah jenis keras kepala kan,aku pergi jugak aa. Abah taknak hantar woo. Aku pergi dengan Uncle aku je. Sedih siot. Dua minggu kat situ,aku quit lagi. Bukan suka-suka,tapi sebab course tu takde kelulusan MQA kebenda entah,aku tak ingat. Aku taknak cakap course apa,kang KPTMKL saman aku pulak. Memula aku dengar rumous je. Lepas tu aku call sendiri MQA,and diorang sah kan benda tu. So tunggu lagi,blah laa kan. Aku blah slow-slow. Housemates aku taw-taw aku dah hilang je. Hakhak :D .


4 bulan aku nganga kat rumah without doing anything. Bosan. Lepastu entah macam mana entah,aku terbaca iklan pasal UTM SPACE. Aku cakap dekat Abah,then Abah cakap okayy esok kita  pergi. Esok tu kami pon pergi laa. Kena interview itu ini blaa blaa blaa,check result SPM yang macam hampeh tu semua,lepastu baru laa dia tanya aku nak pilih kampus yang mana. Dia cakap course yang aku pilih (Diploma in Technology Management),kat kolej bersekutu pon ada,kat UTM SPACE kampus antarabangsa kat Jalan Semarak,KL pon ada. Tobatt laa Abah tak bagi pergi kan. So bincang punya bincang,belek punya belek,aku pilih laa Institut Teknologi PERAK kat Ipoh ne. Abah suka kemain. Ye laa,adek-beradek dia bersepah kat Perak. Kampung aku pon kat Manjung je. Penang - Ipoh pon 2 jam je. Memang dia bagi sangat laa aku sambung sini kan. Tapi seingat aku sepanjang aku dok sini takde pon pakcik makcik aku mai tengok -..- . So itu laa ceritanya bagaimana aku boleh tercampak dekat Ipoh yang aku tak berapa suka ne. Upss orang Ipoh,sorry. Aku cuma berlaku jujur ~.~' .

Paling takley lupa,tyme aku operate. Nak-nak masa yang first operation dulu. Abah dah risaw tahap ape dah sebab aku dalam operation theatre dekat 3 jam. Aku pulak lepas keluar dari OT tu,boleh tersenyum-senyum sambil buat peace. Abah punya marah laa. Dia cakap kamu tu jangan terlompat-lompat blaa blaa blaa. Sampaikan aku nak bawak kertas result operation tu pon dia tak bagi. Hakhak :D . Operation kedua lagi styleee,dia tak bagi aku balek selagi tak sembuh. Gila. Maw sebulan nak tunggu aku fully recovered. Abah cuti seminggu woo nak jaga aku punya pasal. Terharu aku (': .


Tudiaa aihh. Nak cerita pasal Abah,tercerita pasal laen pulak. Hakhak :D . Aku kalaw dah boleh menulis memang tak sedar terbebel panjang. Sorry laa naa. Tapi serius aku rindu Abah. Tak kira apa jadik pon,study week nanti aku nak balek Penang jugak-jugak!! Abah tunggu kakak taw!!



gambaq 2 tahun lepas tapi tak kira nak bohh jugak.like father like daughter.i loveyouuu abah 

Saturday, 17 March 2012

PTPTN Ohh PTPTN

My second blog post. Hewhew. Assalamualaikum. Rasa excited bila dapat share dengan public. Selama ne tulis blog,certain people je yang boleh baca kan. Hee okayy taknak buang masa. Sekarang aku nak cakap pasal PTPTN. Taw PTPTN?? Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional. Alaa yang bagi kita-kita pinjam dwet tu. Biasa laa dah kalaw result macam tutt,memang mimpi laa nak dapat biasiswa JPA ke,MARA ke kan. Dapat loan PTPTN pon dah kira besar rahmat laa. Alhamdulilah. Haa ne ade satu cerita menarik pasal dwet PTPTN.

Aku register semester baru ne pertengahan bulan 11 tahun 2011. Lagi 3 minggu lagi final aku dah nak mula. Maksudnya lebih kurang sebulan macam tu habes laa semester ne. Malangnya..yaa distresskan perkataan itu okayy.. MALANGNYA,dwet PTPTN kami tak masuk lagi. Haha okayy aku gelak geram sebenarnya -..- . Pengurusan kolej cakap ada masalah kebenda entah. Siap diorang lampirkan notis dari PTPTN. Pesoalannya sekarang,(berdasarkan bancian yang aku buat laa kan),kenapakah kolej aku je yang dapat lambat?? Aku tanya member-member aku yang study kat private college laen,semua jawab dah dapat. Dapat tyme awal-awal register pulak tu. Perghh hangat je hati dengar. Salah siapakah semua ini?? Jeng jeng jeng!! >.<



jumpak kat Google.style nohh :D

Aku taknak laa blame mana-mana pihak. Karang cakap aku mahasiswa tak mengenang budi laa pulak kan. Cuma aku kesiankan kengkawan aku yang majoritinya bukan datang dari kalangan orang yang berada. Imagine laa,aku yang mak bapak dok support tetiap bulan pon dah tinggal nyawa-nyawa ikan je nak survive,inikan pulak diorang yang betul-betul mengharap pada PTPTN je. Bebudak UTM maybe tak terasa sangat. MAYBE laa,sebab kitorang tak final lagi. Bebudak UiTM laa kesian. Sekarang diorang tengah final. Nanti dwet masuk,elok semester ne pon dah habes. Kesian kan?? See aku memang baek hati :D .

Ne cuma pandangan peribadi aku. Korang maybe cakap --> Ek eleh minah ne,PT lambat masuk pon jadik isu ke?? Perlu ke nak cerita kat blog?? Ehh kau dah kenapa mat/minah?? Blog aku,suka aku laa nak post pasal ape pon. Hewhew. Pandangan setiap orang berbeza. Korang boleh sokong or bangkang statement aku. Waa open minded maa :D . So tu je laa kot. Hewhew. Assalamualaikum :D
Hewhew Assalamualaikum. Ade orang tak?? Haha over lah kau Wa :D . Hokayy ne blog ketiga aku dan baru kali ne aku dengan rasa yakennya nak share dengan public. Hewhew :D . Haa lepas ne boleh laa sesape yang selalu sangat meratap merayu mintak link blog aku tu mengfollow aku. Aku create blog ne pukul 2 pagi taw tak. Kesian kat korang punya pasal. Haha bajet hottt je :D . Description tu actually status MFMK kat Facebook. Aku suka. So aku curi. Dia takley buat apa-apa. Berani dia nak marah. Hewhew :D. So welcome to my page peeps!! :D